Euronäsdagen i Höganäs (video)

Att få spela i Höganäs under Euronäsdagen var en av de där ögonblicken som verkligen påminner mig om varför jag älskar att göra det jag gör. Mitt på Kyrkplatsen blev stämningen intim och personlig. Jag hade äran att framföra min nya singel och den alltid lika aktuella Höganäslåten. Utöver det körde jag två sessioner med Live Looping Quiz.

Det var inte bara jag som fyllde staden med musik den dagen. Staden levde och pulserade av ljud från andra fantastiska akter som Carling Family, Eric Ruth Marching Band och kören Joyvoice och alla bidrog till en grymt festlig atmosfär.

Ett särskilt ögonblick som verkligen berörde mig var när en lokal lärare kom fram. Hon berättade att de ofta sjunger ”Höganäslåten” i hennes klass. När någon elev känner sig nere eller om något tråkigt hänt, sjunger de min låt, och plötsligt känns allt lite lättare igen. Att höra hur min musik kan spela en sådan roll i andra människors liv är otroligt rörande och nog det finaste erkännandet jag fått hittills. Det visar på musikens verkliga kraft att föra oss samman och lyfta våra hjärtan.

Tack till Handelsplats Höganäs och Höganäs Kommun som ordnade denna fina dag!

Längre ner på sidan är en video från dagen med lite förklarande texter kring hur det går till när jag spelar in och loopar live. Mycket action bakom spakarna som ni kan se.

Foto: Sofie Oldfield
Foto: Sofie Oldfield